Новини Міжмор'я Польща

Відбулося нетипове засідання Сейму

Депутати мали прийняти зміни до регламенту нижньої палати польського парламенту, завдяки чому стануть можливими частково «дистанційні засідання» за посередництвом Інтернету

26 березня о 14.00 відбулося дводенне засідання Сейму. Депутати мали прийняти зміни до регламенту нижньої палати польського парламенту, завдяки чому стануть можливими частково «дистанційні засідання» за посередництвом Інтернету.

На наступний день заплановано обговорення і голосування щодо законопроєкту про так званий Антикризовий щит – пакет законів, покликаний захистити економіку від кризи під час епідемії коронавірусу.

Детальніше про це розповідає кореспондентка Польського радіо Аґнєшка Дронжкєвич:

«Післяобіднє засідання з міркувань безпеки має виглядати інакше, ніж зазвичай. Щоправда, в парламенті з’являться всі депутати, але, з огляду на епідемію коронавірусу, вони працюватимуть у різних приміщеннях. Йдеться про те, аби кожен з них зберігав необхідну дистанцію від інших політиків. Депутати працюватимуть над змінами в регламенті Сейму. Його положення мають бути змінені так, аби завтра дискусія і голосування щодо “Антикризового щита” були для більшості парламентарів можливі он-лайн. Завдяки цьому в будинку Сейму будуть присутні лише представники парламентських фракцій, а решта депутатів голосуватиме за допомогою Інтернету».

Related Posts