Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Про Україну

Представник України при ЄС вважає спроби Росії послабити санкції “нездійсненною задумкою”

Представник України при Європейському Союзі Микола Точицький прогнозує, що Росії не вдасться використати ситуацію з COVID-19 на свою користь і домогтися послаблення міжнародних санкцій

Про це повідомляє Укрінформ.

«Розмивання санкційної політики ЄС щодо Росії наразі виглядає як нездійсненна кремлівська задумка. Нещодавно Євросоюз продовжив персональні санкції на наступний піврічний період. Триває робота над тим, щоб у разі подальшого невиконання Росією Мінських домовленостей у повному обсязі були продовжені і секторальні санкції», – зазначив Точицький.

У цьому контексті він зауважив, що в заяві Європейської служби зовнішньої діяльності від 27 березня чітко позначена відповідальність Росії за продовження збройної агресії проти України. Зокрема, ЄС висловив очікування, що «Росія використає свій суттєвий вплив на збройні формування для того, аби добитися стійкого і мирного політичного урегулювання конфлікту на сході України», нагадав Точицький.

Представник України при Європейському Союзі також звернув увагу на те, що декому хотілося б скористатися пандемією, щоб зруйнувати не лише єдність Євросоюзу, але й відкласти на далеку полицю питання стратегічної співпраці ЄС з країнами-партнерами.

Related Posts