Новини Міжмор'я Про Україну

В Україні виявили чергову ферму російських ботів

Боти поширювали неправдиву інформацію про ситуацію над Дніпром у зв’язку з епідемією коронавірусу. Також закликали до повалення конституційного ладу, передає Польське радіо.

Служба безпеки України виявила ботоферму, яка поширює фейкові новини про ситуацію в державі у зв’язку з Covid-19 та закликає до повалення конституційного ладу, – повідомила у понеділок CБУ. Ферма діяла у Дніпрі, але нею управляли з Росії.

СБУ пояснила, що ферма ботів, використовуючи фальшиві особисті дані, створювала та керувала штучними акаунтами користувачів у соціальних мережах, які мали виглядати як профілі громадян України. Створено понад 5 тисяч ботів, – вказано.

Окрім неправдивої інформації про ситуацію в Україні у зв’язку з пандемією коронавірусу, також були пости, в яких вони закликали до насильницької зміни конституційної системи та захоплення влади, – додали в СБУ у повідомленні розміщеному на їхньому веб-сайті.

Обладнання та спеціальне програмне забезпечення було придбано через заборонені в Україні російські небанківські платіжні системи, – повідомили в СБУ. Також використовувались SIM-карти українських операторів та проксі. Обладнання конфісковано. Розпочато розслідування. 

З початку карантину Служба безпеки України викрила вже дві керовані з РФ ботоферми – в Києві і в Дніпрі.

Related Posts