Новини Міжмор'я Польща

Німецькі ЗМІ: Польща під стовпом ганьби – підступна гра Путіна

Кремль використовує пандемію коронавірусу в дезінформаційній кампанії проти Польщі, – наголошує найбільша німецька щоденна газета 

Найбільший німецький таблоїд «Bild» звертає увагу на те, як сьогодні Росія використовує пандемію коронавірусу, щоб проводити «підступну гру» проти Польщі.
Видання вказує, що Москва використовує пандемію в дезінформаційній кампанії проти Польщі.
У таких діях звинувачує Путіна також польський уряд. Росія використовує кризу для «ведення інформаційної війни» з метою розділити Європу, — повідомляє Польське радіо.

Об’єктом атак з «добре змащеної російської пропагандистської машини» є передусім Польща. Автор аналізу Дірк Мюллєр-Тедеран (Dirk Muller-Thederan) також посилається на заяви речника координатора спецслужб Польщі Станіслава Жарина для «Wall Street Journal». «Метою є зводити наклепи на Польщу та сконфліктувати її з рештою Європи», – вказував Жарин.

Прикладом російського дезінформаційного наступу є заява представника влади італійського регіону Лаціо Алессіо Д’Амато про те, що польські митники нібито перейняли понад 23 тисячі захисних масок, призначених для італійців. Ці «новини» негайно підхопили Інтернет-ЗМІ.

«Польща раптом опинилася під стовпом ганьби, звинувачена у відсутності співпереживання, у відмові допомогти Італії в момент найбільшої потреби, звинувачена у тому, що ділить Європу. Тільки це не було правдою», – вказує Мюллєр-Тедеран. І хоча польські дипломатичні служби спростували фальшиві новини про захоплення масок, ця новина була поширена в багатьох ЗМІ.

Іншим прикладом була інформація, яку подав російський сенатор Алєксєй Пушков, мовляв, Польща закрила повітряний простір для літаків, що надавали допомогу Італії. Ці неправдиві повідомлення підхопили навіть політики ЄС і повторили наратив про те, що Польща у своїй «антиросійськості» навіть готова завдати шкоди Італії. Тим часом, за даними польського Міністерства закордонних справ, Росія навіть не подала заявку на переліт, а повітряний простір над Польщею залишався відкритим. Проте ці фейкові новини також помандрували в світ.

«Наведені приклади показують, що була зроблена спроба використовувати недостовірні інформації про коронавірусну кризу для того, щоб зводити наклеп на Польщу. Це відповідає моделі російських пропагандистських кампаній, які звинувачують Польщу в дестабілізації Європи, провокують дипломатичні конфлікти та загальну егоїстичну поведінку», – говорив Станіслав Жарин, якого цитує німецький щоденник.

Related Posts