Антиросійський фронт Балтія НАТО Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Генсек НАТО: Загрози, пов’язані з діями Росії, не змінилися

Єнс Столтенберґ закликав країни НАТО посилити боротьбу з коронавірусними фейками і нагадав про загрози, пов’язані з Росією

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив у вівторок, що союзники повинні посилити співпрацю у боротьбі з дезінформацію під час пандемії коронавірусу, передає Польське радіо.

«Ми бачимо, що деякі держави та організації використовують пандемію для поширення фальшивих та шкідливих повідомлень і намагаються нас поділити. Союзники повинні тісно між собою співпрацювати, аби викривати подібні дії, моніторити та оприлюднювати їх», – сказав очільник Північноатлантичного альянсу.

При цьому Єнс Столтенберґ не назвав жодної конкретної країни, але союзники в НАТО раніше неодноразово вказували на Росію та Китай у неофіційних перемовинах. Також влада євросоюзних установ, зокрема, Європейська комісія нещодавно у своєму звіті вказала не дедалі більшу пропаганду і коронавірусну дезінформацію з боку Росії.

Під час відеоконференції, що має пройти у середу, міністри оборони держав Альянсу планують теж обговорити стратегію стримування. Генеральний секретар НАТО повторив, що попри пандемію місії НАТО продовжуються, а сили Альянсу залишаються в оперативній готовності, зокрема на східному фланзі.

«Ми зберігаємо наші бойові групи у державах Балтії та у Польщі. Ми продовжуємо місії патрулювання повітряного та морського простору. Якщо буде необхідність, НАТО може посилювали свої сили у відповідь на загрози», – додав Столтенберґ.

Генсек НАТО також сказав, що виклики та загрози, пов’язані з діяльністю Росії, не змінилися. «Ми бачимо дальше порушення режиму припинення вогню в Україні. Ми бачимо російську військову активність у Сирії. Виклики, перед якими ми стоїмо, не зникли з приводу кризи, пов’язаної з COVID-19», – зазначив він.

Подібні питання порушили також міністри закордонних справ НАТО кільканадцять днів тому. Однією з проблем дискусії була збільшена активність Росії поблизу кордонів Альянсу.

Також міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович наголосив, що Росія користується пандемією для поширення дезінформції та пропаганди.

Related Posts