Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я

МВФ: Загальні відрахування в рамках поточної програми в Грузії складуть близько 450 мільйонів доларів

«Після завершення шостого огляду місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) Грузія в рамках програми «розширеного механізму фінансування» отримає відрахування в розмірі майже 450 млн. Доларів», – заявила глава місії МВФ Мерседес Віра-Мартін.

За інформацією МВФ, 1-13 квітня цього року місія Міжнародного валютного фонду на чолі з Віра-Мартін провела переговори з владою Грузії про завершення шостого огляду програми підтримки «розширеного механізму фінансування», передає Грузія Online.

За словами Мерседес Віра-Мартін, між грузинським урядом і місією МВФ було досягнуто домовленості на основі продуктивної дискусії про успішне завершення шостого огляду поточної програми в Грузії.

«Команда МВФ рекомендувала збільшити загальний обсяг підтримки МВФ на 130% від квоти (близько 375 мільйонів доларів США), для допомоги у фінансуванні заходів в сфері охорони здоров’я і макроекономічної стабілізації задоволення потреб платіжного балансу, викликаних пандемією COVID-19; мобілізувати допомогу міжнародної спільноти. Частина цієї суми, близько 200 мільйонів доларів, буде складати бюджетну допомогу, щоб допомогти уряду країни задовольнити нагальні медичні та соціально-економічні потреби », – заявила глава місії МВФ .

Related Posts