Новини Міжмор'я Польща Співробітництво США

Кшиштоф Щерський повідомив про співпрацю зі США

США готові співпрацювати з польськими вченими у створенні вакцини проти коронавірусу

Глава Канцелярії президента Анджея Дуди Кшиштоф Щерський заявив, що США готові співпрацювати з польськими вченими у створенні вакцини проти коронавірусу, передає Польське радіо.

У розмові з Польським радіо Кшиштоф Щерський заявив, що це питання було однією з тем телефонної розмови в суботу між президентом Анджеєм Дудою та президентом США Дональдом Трампом. Він додав, що польські вчені зацікавлені у співпраці з двома дослідницькими центрами США. Кшиштоф Щерський висловив сподівання, що польські вчені отримають доступ до американських досліджень. Президент повідомив про цей інтерес президентові Трампу й отримав відповідь, що американська сторона готова і відкрита до такої співпраці, – сказав глава канцелярії. Кшиштоф Щерський додав, що американські дослідження є передовими, а Сполучені Штати є одним з основних центрів пошуку ліків від пандемії коронавірусу.

Гість Польського радіо нагадав, що нещодавно президент спілкувався з лідерами кількох країн про співпрацю в боротьбі з пандемією. Цього тижня він буде вести подальші розмови.

Related Posts