Антиросійський фронт Балтія Міжмор'я Новини Міжмор'я Позиція Про Україну Співробітництво

Зеленський провів розмову з президентом Литви щодо саміту “Східного партнерства”

Президент України Володимир Зеленський в телефонній розмові з президентом Литви Гітанасом Науседою обговорили деталі підготовки саміту “Україна – ЄС” та шостого саміту Східного партнерства.

Глави двох держав Міжмор’я обговорили ситуацію в країнах у зв’язку з пандемією Covid-19 та заходи, яких вживають уряди України та Литовської  республіки задля протидії та зменшення впливу коронавірусу на громадян.

“Глава Української держави поінформував Гітанаса Науседу про безпекову ситуацію на Донбасі. Президент України висловив подяку за незмінну підтримку Вільнюсом суверенітету й територіальної цілісності нашої держави”, – йдеться у повідомленні Офісу президента. Президенти наголосили на важливості продовження двостороннього політичного діалогу між державам незважаючи на  пандемію поширення коронавірусу.

Володимир Зеленський запросив свого литовського колегу відвідати столицю України наприкінці цього року задля участі в засіданні Ради Президентів України та Литовської Республіки. Литва залишається однією з найнадійніших держав-партнерів України, яка підтримує Україну на дипломатичному фронті, веде з нашою державою плідну військову співпрацю і допомагає у протистоянні з російською агресією.

Водночас, саміт “Східного партнерства” запланований на 18 червня, як і планувалося, відбудеться у Брюсселі. Попередня інформація про його перенесення на другу половину року була спростована. Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що очікує проведення саміту Східного партнерства у червні, спростувавши інформацію про його перенесення на другу половину року. Водночас, щорічна дипломатична зустріч присвячена реформам в Україні запланована на липень, не буде проводитися через епідемію коронавірусу.

Related Posts