Аналітика Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Польща США

МОН: Польща стала об’єктом комплексної дезінформаційної операції, що відповідає діям Росії

Основою протидії дезінформації є знання та підвищення обізнаності, – вказав міністр національної освіти Маріуш Блащак

Ми не можемо обманювати себе, що дезінформаційні операції не повторяться. Військові фахівці дбають про безпеку кіберпростору, але його користувачі повинні обирати перевірені джерела інформації, – наголосив голова Міністерства національної оборони, передає Польське радіо.

Міністр Маріуш Блащак вказав, що організовані злочинні дії в кіберпросторі є гібридними і вони спрямовані на масову аудиторію.
«Тому ферми тролів, що інтенсивно працюють за межами нашого східного кордону, використовують незнання та низьку громадянську обізнаність, адже лише таким чином фальшивий та шкідливий вміст може охопити широку аудиторію», – пояснив міністр національної оборони. Тому, за словами міністра Блащка, важливо користуватися надійними джерелами інформації.

Як підкреслив глава Міністерства національної оборони, Польща стала об’єктом комплексної дезінформаційної операції, що відповідає діям Росії. Одним із прикладів таких дій є минулотижнева атака гакерів на сайт Академії військового мистецтва. Гакери розмістили на веб-сайті Академії підроблений лист від ректора-командира Академії, який вдаряє у польсько-американські відносини. Лист закликав солдатів повстати проти «окупаційних сил» зі США.

Related Posts