Новини Міжмор'я Польща

Президент прокоментував домовленості всередині керівної коаліції

Політики домовилися, що 10 травня президентські вибори не відбудуться

«Я з дуже великим задоволенням приймаю порозуміння в таборі Об’єднаних правих сил». Так президент Анджей Дуда прокоментував спільну заяву голови ПіС Ярослава Качинського та очільника партії «Порозуміння» Ярослава Ґовіна, оприлюднену ввечері 6 травня, передає Польське радіо.

Політики домовилися, що 10 травня президентські вибори не відбудуться. В такій ситуації Верховний суд зафіксує цей факт, а спікер Сейму має оголосити новий термін голосування.

Анджей Дуда прокоментував цю заяву під час своєї прес-конференції в Юзефіні неподалік Варшави.

Зокрема він розповів про свій непокій щодо того, що останнім часом діялося в таборі Об’єднаних правих сил. Йдеться про те, що члени «Порозуміння» Ярослава Ґовіна не були згідні зі своїми коаліціантами у питанні про організацію кореспонденційних виборів. Анджей Дуда зазначив, що до вечора середи він брав участь у переговорах на цю тему:

«З тим, що там була криза, була небезпека того, що може статися розкол. Я також і сам вів переговори з паном прем’єром Ярославом Ґовіном».

Президент додав, що він задоволений досягнутими домовленостями, бо завдяки ним зберігається висока імовірність того, що у випадку, якщо він переможе на виборах, політика Об’єднаних правих сил надалі втілюватиметься в життя:

«Я маю надію, що президентські вибори будуть проведені якнайшвидше, у безпечний спосіб».

Анджей Дуда звернув також увагу на те, що сьогодні у Сеймі керівна коаліція голосувала одноголосно.

Related Posts