Новини Міжмор'я Про Україну

Володимир Зеленський заявив, що саміт щодо Донбасу відбудеться після закінчення пандемії

Президент України сказав, що зустріч країн «нормандської четвірки» пройде після закінчення пандемії коронавірусу

Президент України Володимир Зеленський заявив у середу, 20 травня, що після пандемії Covid-19 відбудеться саміт щодо конфлікту на Донбасі. Саміт відбудеться у так званому нормандському форматі за участю Франції, Німеччини, Росії та України.На пресконференції з нагоди першої річниці свого президентства Володимир Зеленський підкреслив, що в Україні, незважаючи на пандемію, питання повернення затриманих українців та повернення українських територій, залишається на порядку денному, передає Польське радіо.
«Ми розмовляли з Німеччиною та Францією. Всі підтримують (ідею- РАР), що одразу після падіння (кількості хворих на – РАР) Covid-19 має відбутися зустріч у нормандському форматі», – сказав Володимир Зеленський.
У грудні в Парижі лідери «нормандської четвірки» домовилися, що наступний саміт відбудеться через чотири місяці. Володимир Зеленський зазначив, що запланована зустріч у такому форматі не відбулася через пандемію.Президент також оголосив про поточні переговори з Москвою щодо можливого обміну політв’язнями, які перебувають у тюрмах Росії та Криму після закінчення пандемії.

Related Posts