Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Сім’ї українців, незаконно ув’язнених на Донбасі, закликають міжнародну спільноту допомогти

У вівторок, у посольстві Польщі в Києві, сім’ї ув’язнених зустрілися з послом Польщі в Україні Бартошем Ціхоцьким

Сім’ї українців, незаконно ув’язнених на Донбасі, звертаються із закликом до міжнародної спільноти про допомогу. Їхні рідні вже кілька років перебувають за ґратами в бойовиків, яких підтримує Росія, передає Польське радіо.

Родини ув’язнених звертають увагу на те, що проросійські сепаратисти, у рамках так званої Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, не підтверджують присутності викрадених на непідконтрольній Києву території. Сім’ї декого із в’язнів взагалі не знають, де роками утримують їхніх близьких.

У вівторок, у посольстві Польщі в Києві, сім’ї ув’язнених зустрілися з послом Польщі в Україні Бартошем Ціхоцьким. Польський дипломат зазначив, що дружини, дочки та батьки викрадених і катованих можуть жити серед поляків. Вони приїжджають на роботу чи на навчання. За словами Бартоша Ціхоцького, це усвідомлює нам, що конфлікт на Донбасі відбувається не на Антиподах, тільки близько до Польщі.
Посол підкреслив, що Польща піднімає питання військовополонених, анексії Криму та прав людини на міжнародних платформах.

Військові дії на Донбасі тривають  6 років. Росія контролює і надає військову підтримку бойовикам.

Related Posts