Новини Міжмор'я Польща

Сейм Польської Республіки проголосував за вотум довіри для уряду Матеуша Моравєцького

«За» проголосувало 235 депутатів, «проти» було 219 депутатів, двоє утрималися від голосу

Сейм Польської Республіки проголосував за вотум довіри для уряду Матеуша Моравєцького. «За» проголосувало 235 депутатів, «проти» було 219 депутатів, двоє утрималися від голосу, передає Польське радіо.

Нагадаємо, у четвер прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький звернувся до Сейму із проханням надати його уряду вотум довіри. Обґрунтовуючи свій внесок про вотум довіри, Моравєцький сказав, що в актуальній ситуації Польщі потрібні єдність між виконавчою та законодавчою владою, між Сеймом і Сенатом, між президентом, урядом та органами місцевого самоврядування. Серед успіхів чинного уряду Матеуш Моравєцький назвав, зокрема, низький рівень безробіття:«Безробіття у Польщі впало до рівня другого найнижчого в усьому Європейському Союзі. Нам вдалося подолати цю змору Третьої Польської Республіки. Звісно, нині, через пандемію коронавірусу, безробіття знову стає нашим викликом».

Прем’єр-міністр Матешу Моравєцький зауважив, що Польща успішно бореться з епідемією коронавірусу.

Як наголосив голова польського уряду, висловлення вотуму довіри уряду – це ідея президента Анджея Дуди, котрий хоче припинити політичній сварки між правлячою партією та опозицією.

Related Posts