Новини Міжмор'я Про Україну

Представники ЄС і Росії обговорили ситуацію на сході України

Очільник дипломатії ЄС Жозеп Боррель у вівторок провів відеоконференцію з міністром закордонних справ РФ Сєрґєєм Лавровом. Дипломати обговорили питання ситуації на сході України

Жозеп Боррель і Сєрґєй Лавров обговорили двосторонні відносини між ЄС та Росією, а також «ряд нагальних регіональних та міжнародних проблем», передає Польське радіо.

Однією з тем розмови була ситуація на сході України. Головний дипломат Європейського Союзу закликав Росію до подальшого прогресу у виконанні Мінських угод.

Під час переговорів Жозеп Боррель наголосив на важливості міжнародної співпраці у боротьбі з коронавірусом. Дипломат вказав, що реагування на пандемію коронавірусу вимагає міжнародної співпраці та солідарності, особливо у сфері діагностики, лікування та роботи над вакциною, а також допомоги вразливим групам.

Дипломати також обговорили питання ядерної угоди з Іраном. За даними Європейської служби зовнішніх справ, обидва політики погодилися, що підтримка іранської ядерної угоди залишається найвищим пріоритетом.
Темою розмови була також ситуація в Сирії та Лівії.

Related Posts