Антиросійський фронт Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я

Грузія отримала підтримку ООН у конфлікті з Росією

ООН прийняла резолюцію в питанні грузинсько-російського конфлікту — повідомили грузинські ЗМІ

Грузинські ЗМІ повідомляли про прийняття в ООН резолюції про грузинсько-російський конфлікт. У документі Ради ООН з прав людини вказується, що Росія окупує частину територій Грузії, також критично оцінено політику дискримінації грузинського населення на цих територіях, передає Польське радіо.

Після російсько-грузинської війни 2008 року в Абхазії та Південній Осетії дислокується кількатисячна група військових російської армії. У резолюції ООН згадується знищення грузинської культури, мови та історичної спадщини в районах, що підконтрольні Росії. Документ критикує Росію за побудову огорожі уздовж окупаційної лінії, що унеможливлює контакти між людьми, які живуть по обидва боки.

Грузини, які прожили в зоні конфлікту 12 років, звертаються до міжнародної спільноти з закликом про допомогу у вирішенні цих питань. Рада ООН з прав людини вказала, що проросійські сепаратисти з Абхазії та Південної Осетії не допускають іноземних спостерігачів. Рада зобов’язала своїх уповноважених підготувати детальні звіти про ситуацію в окупованих Росією регіонах Грузії для наступних сесій.

Related Posts