Новини Міжмор'я Про Україну Співробітництво США

В Україну прибули ракети FGM-148E

Збройні сили України отримали від США партію ракет Javelin

Україна отримала від США протитанкові ракети Javelin та допоміжне обладнання на суму понад 27 мільйонів доларів США. Про це повідомило в середу Міністерство оборони України. Це – перша доставка за договором, укладеним наприкінці минулого року, передає Польське радіо.

В Україну прибули ракети FGM-148E. Це – одна з останніх модифікацій протитанкових ракет Javelin. Міністерство оборони пояснило, що ракети знаходяться в Україні з 16 червня. Наступну партію очікують в Україні в 2021-2022 роках.

«Реалізація угоди на суму понад 36,5 млн. доларів є вагомим кроком (на шляху) розвитку українсько-американської стратегічної співпраці заради підтримки оборонних можливостей України і відкриває нові перспективи на шляху до виконання Міністерством оборони України прямих закордонних (…) угод у галузі озброєнь та військових технологій із країнами-партнерами», – йдеться у повідомленні Міністерства.

17 червня посольство США в Києві повідомило, що офіс оборонної дипломатичної місії отримав військову техніку на суму понад 60 мільйонів доларів, у тому числі й ракети Javelin, які будуть передані українській стороні.

Ракети Javelin вперше прибули зі Сполучених Штатів в Україну в квітні 2018 року. Торік у жовтні Державний департамент США схвалив продаж 150 цих ракет в Україну на суму понад 39 мільйонів доларів США. Контракт укладено в грудні.

Related Posts