Новини Міжмор'я Польща

У Польщі відбулися дві президентські дебати

Обидва кандидати в президенти Польщі взяли участь у цих дебатах, але кожен окремо — Анджей Дуда у містечку Конське, Рафал Тшасковський — у місті Лєшно

Учора, 6 липня, у Польщі відбулися дві президентські дебати. Одні в містечку Конське, що в південно-центральній Польщі. Їх організувало Польське телебачення. Другі в місті Лєшно, що на заході країни. Ці дебати організував виборчий штаб кандидата від Громадянської коаліції Рафала Тшасковського, передає Польське радіо.

Обидва кандидати в президенти Польщі взяли участь у цих дебатах. Однак, кожен із них дискутував із опонентом, якого не було в залі — Анджей Дуда був учасником дебатів у Конське, Рафал Тшасковський — у Лєшно. Анджей Дуда відповідав на запитання мешканців містечка Конське, мер Варшави Рафал Тшасковський, у студії в місті Лєшно, відповідав на питання журналістів різних ЗМІ.

Чинний президент Анджей Дуда, який бореться за переобрання заявив, що соціальні програми, які він впроваджував в останні роки спільно з урядом, реалізовувалися поступово і — на його думку — відповідально. Анджей Дуда переконував, що економічна ситуація є під контролем, а грошей не забракне.
За словами чинного президента, держава повинна здійснити як великі інвестиції — такі, як будівництво Центрального комунікаційного порту, перекоп Віслинської коси чи програма розвитку залізничної лінії, а також повинна підтримати органи місцевого самоврядування в галузі культурних та спортивних установ.

У свою чергу мер Варшави Рафал Тшасковський, який бореться за пост президента Польщі від імені Громадянської коаліції, переконував, що в секторі енергетичної політики треба зосередитися на відновлюваних джерелах енергії та запропонував 10 тис. злотих для кожної родини на заміну вугільної печі. Кандидат у президенти підкреслював, що «сьогодні боротьба з кліматичною кризою є абсолютним пріоритетом», що цьому має служити трансформація польської економіки та всього енергетичного сектора. Для Рафала Тшасковського важливе значення має служба здоров’я, зокрема кандидат у президенти переконував, що необхідно збільшити витрати на дитячу психіатрію.

Другий тур президентських виборів у Польщі відбудеться 12 липня.

Related Posts