Новини Міжмор'я Польща

ГК подає заяву до Верховного суду, щоб визнати результат виборів недійсним

Громадянська коаліція заявляє, що президентські вибори не були рівними і справедливими та не відповідали демократичним стандартам

Президентські вибори не були ні рівними ні справедливими, вони не відповідали демократичним стандартам; у заяві, яку ми подаємо до Верховного суду, вимагаємо визнати результат виборів недійсним, – повідомив у четвер голова Громадянської платформи Борис Будка, передає Польське радіо.

Лідер опозиційної партії заявив в ефірі телеканалву TVN 24, що в заяві буде представлено «ряд факторів, які вплинули на те, що ці вибори були несправедливими».

«Сам акт голосування можна здійснити добре, але все інше, залучення державних фінансів, залучення так званих громадських ЗМІ, привело до того, що ситуація не була рівною», – аргументував лідер Громадянської платформи.

На його думку, ці вибори не були ні рівними, ні справедливими, і не відповідали демократичним стандартам. «На мою думку, справжні вибори були викрадені у поляків», – сказав Борис Будка.

«Ми вимагаємо визнати недійсність цих виборів», – підкреслив він. Лідер опозиції заявив, що президент Дуда переміг на виборах «на допінгу», а ПіС залучив до кампанії весь державний апарат.

Раніше виборчий штаб кандидата Громадянської коаліції Рафала Тшасковського оголосив, що подасть заяву, але співробітники кандидата від опозиції не очікують зміни результату. «Понад півмільйона голосів неможливо надолужити», – заявив один із соратників кандидата Громадянської коаліції.

Державна виборча комісія подала офіційний результат президентських виборів у понеділок ввечері. Президент Анджей Дуда здобув 51,03 відсотка голосів (за нього голосували 10 мільйонів 440 тис. 648 осіб). Кандидат від Громадянської коаліції Рафал Тшасковський отримав 48,97 відсотка голосів (свій голос за нього віддали 10 мільйонів 18 тис.. 263 осіб).

Відповідно до положень, на підставі яких проводилися цьогорічні президентські вибори, протест проти виборів президента повинен бути поданий у письмовій формі до Верховного Суду не пізніше 3 днів з дня оприлюднення Державною виборчою комісією результатів виборів.

Related Posts