Балтія Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

Керівники МЗС Польщі, України і Литви зустрічаються в Любліні

Яцек Чапутович, Лінас Лінкявічюс та Дмитро Кулеба обговорять питання безпеки в регіоні та боротьби з COVID-19

Сьогодні міністри закордонних справ Польщі, Литви та України говоритимуть про безпеку в регіоні та боротьбу з COVID-19. Яцек Чапутович, Лінас Лінкявічюс та Дмитро Кулеба зустрічаються у Любліні, передає Польське радіо.

Уранці міністри міністри проведуть тристоронню розмову, потім покладуть вінки перед пам’ятником Люблінської унії та відвідають Литовсько-польсько-українську бригаду імені Великого гетьмана Костянтина Острозького. ЛитПолУкрбриг – це багатонаціональна військова частина, що дислокується у Любліні.Бригада нараховує понад 40 тис. солдатів. Її завданням є допомога в «міжнародних миротворчих зусиллях» та вдосконалення військової співпраці між трьома країнами.

Міністр Яцек Чапутович зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою вже вчора. Міністерство закордонних справ Польщі повідомляє, що політики говорили, серед іншого, про «загрози, що виникають внаслідок політики Росії в Європі та наслідки пандемії COVID-19». Міністри також повинні були порушити тему співпраці України з НАТО та Європейським Союзом.

Related Posts