Новини Міжмор'я Польща

Очільник польського уряду проти чергового так званого локдауну

Наступні рішення стосовно обмежень, пов’язаних з пандемією коронавірусу, прийматимуть у Польщі в другій половині серпня

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький заявив, що він «хоче уникнути чергового локдауну». Як повідомив очільник польського уряду, у зв’язку з розвитком пандемії коронавірусу чергові рішення стосовно обмежень прийматимуть у другій половині серпня. Проте, за словами політика, він проти замороження економіки, передає Польське радіо.

«Я хочу цього уникати, бо знаю, як дуже постраждала польська економіка. Можливо, тоді буде менше захворювань і менша кількість смертей у зв’язку з коронавірусом. Але з’являться випадки смерті, пов’язані з неправильним лікуванням в інших сферах, тому що закриття економіки, яке певною мірою стосується також служби здоров’я, небезпечне для всієї економіки», – сказав прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький.

Глава уряду не виключив, що в Польщі знову введуть карантин для осіб, які приїжджають з-за кордону, особливо йдеться про країни Південної Європи, де кількість випадків захворювання на COVID-19 зростає.

Матеуш Моравєцький додав, що зараз немає нових рекомендацій стосовно введення санітарних обмежень. Заодно, політик закликав дотримуватися чинного законодавства, що має на меті обмежити поширення коронавірусу.

Related Posts