Інші Новини Міжмор'я Про Україну

Послів Росії та України запросили на співбесіду до МЗС Білорусі

Дипломатів викликано в МЗС у зв’язку з арештом на території Білорусі російських найманців із групи Ваґнера

Голів російського та українського посольств запросили до білоруського МЗС на співбесіду. Розмова з представниками дипломатії Росії та України стосується арешту 33 російських найманців із військової групи Ваґнера, що відбулося в Білорусі вчора. Деякі з цих найманців воювали на боці сепаратистів на Донбасі та мають, крім російського, також українське громадянство, передає Польське радіо.

Білоруське інформаційне агентство «Бєлта» повідомляло, що російського посла було детально поінформовано про затримання громадян його країни, що належать до приватної військової групи Ваґнера. «Російському послу запропоновано пояснити цілі та інші аспекти приїзду та перебування в Білорусі цієї групи людей», – повідомили в агентстві.

У свою чергу глава українського дипломатичного представництва попросив Міністерство закордонних справ Білорусі про важливу інформацію, «яку можна використовувати для всебічного аналізу та оцінки їх присутності в Білорусі».
Білоруське агентство повідомило, що «з українською стороною домовлено активізувати співпрацю між прикордонними службами та посилити прикордонний контроль із метою запобігання дестабілізації ситуації в обох країнах».

Related Posts