Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Молдова і Банк розвитку Ради Європи підписали кредит на € 70 мільйонів

Міністерство фінансів Республіки Молдова і Банк розвитку Ради Європи (БРСЕ) підписали кредитну угоду на суму 70 мільйонів євро для пом’якшення впливу COVID-19 на сфери охорони здоров’я та зайнятості населення.

Кредит складається з двох складових: охорона здоров’я і підтримка мікро-, малих і середніх підприємств (МСП), передає point.md

На охорону здоров’я буде виділено 40 мільйонів євро, вони підуть на фінансування наступних видів витрат: придбання медичного обладнання та витратних матеріалів, ремонт та перетворення медичних приміщень / підрозділів, мобілізація додаткових експертних знань для забезпечення заходів екстреного реагування на COVID-19.

Ще 30 мільйонів євро будуть запропоновані в якості підтримки мікро-, малих і середніх підприємств. Засоби забезпечать фінансування оборотного капіталу та інвестиційних потреб постраждалих від кризи МСП, що допоможе їм зберегти життєздатні робочі місця. Ця частина буде досягнута шляхом рекредітаціі кінцевих одержувачів через які беруть участь фінансові установи.

Заступник прем’єр-міністра, міністр фінансів Сергій Пушкуца подякував Банк розвитку Ради Європи за постійну підтримку нашої країни. Він уточнив, що угода являє собою ефективний і оперативну відповідь на потреби Республіки Молдова в боротьбі з COVID-19. «Зниження впливу COVID-19 на здоров’я населення Республіки Молдова, а також на національну економіку залишається пріоритетом уряду», – підкреслив віце-прем’єр.

У свою чергу, керуючий БРСЕ Рольф Венцель сказав, що «оскільки COVID-19 продовжує чинити величезний вплив на економіку і суспільство, життєво важливо, щоб країни-члени БРСЕ розширювали свої можливості реагування». «Ми раді підтримати Республіку Молдова в її зусиллях щодо зміцнення системи охорони здоров’я, а також щодо надання необхідної допомоги малим підприємствам, які постраждали від кризи», – уклав глава банку.

Related Posts