Аналітика Балтія Експертна думка Інші Новини Міжмор'я Польща

МНО Польщі: Увесь вільний світ – за демократичну Білорусь, де влада поважає волю нації

З неділі на вулицях багатьох білоруських міст тривають демонстрації на знак протесту проти сфальшованих президентських виборів, у яких черговий раз переміг Аляксандр Лукашенка, передає Польське радіо.

Увесь вільний світ – за демократичну Білорусь, де влада поважає волю нації, – заявив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак

Голова оборонного відомства в ефірі Польського радіо нагадав, що Білорусь залишається у союзі з Росією. «Ситуація, очевидно, не проста, зрозуміло, що білоруська нація прокидається і ці тенденції до свободи треба підтримувати так само, як тенденції до свободи Польщі, що отримали підтримку 31 рік тому», – аргументував Маріуш Блащак.

Політик партії Право і справедливість сказав, що у випадку подій за східним кордоном Польщі реакція НАТО не потрібна. Міністр національної оборони заявив, що це насамперед питання сусідської підтримки, і нагадав, що наш регіон вже відреагував на події за східним кордоном.

«Існує спільна ініціатива президентів Польщі та Литви – готовність до посередництва на переговорах, яку висловивли обидва президенти, є ініціатива, адресована прем’єр-міністром Матеушем Моравєцьким до Європейського Союзу, щоб провести засідання Європейської ради, присвячене обговоренню ситуації в Білорусі», – нагадав Блащак.

Очільник Міністерства національної оборони додав однак, що про своє майбутнє вирішуватимуть самі білоруси.

У п’ятницю відбудеться відеоконференція міністрів закордонних справ ЄС, присвячена ситуації в Білорусі.

Related Posts