Новини Міжмор'я Позиція Польща Співробітництво США

Яцек Чапутович: польсько-американський оборонний пакт має історичне значення

Пакт є результатом переговорів про збільшення військового контингенту США у Польщі. Тут буде створено висунуте командування 5 корпусу США. Польща зобов’язалася забезпечити американцям безкоштовну дислокацію, харчування і пальне, а також допомогу в збереженні зброї

Міністр закордонних справ Яцек Чапутович заявив, що підписаний у суботу польсько-американський оборонний пакт має історичне значення. Документ підписали міністр національної оборони Маріуш Блащак та державний секретар Майк Помпео, передає Польське радіо.

Зустрівшись з американським політиком Яцек Чапутович наголосив, що договір свідчить про довготермінове заангажування США у військові справи Польщі:

«Він є звінченням зусиль, покликаних гарантувати нашій батьківщині безпеку та умови стабільного розвитку. Він дає зелене світло для практичного втілення у життя нової якості довготривалого і помітного американського військового заангажування у Польщі».

Пакт є результатом переговорів про збільшення військового контингенту США у Польщі. Тут буде створено висунутого командування 5 корпусу США. Польща зобов’язалася забезпечити американцям безкоштовну дислокацію, харчування і пальне, а також допомогу в збереженні зброї.

В Польщі має бути дислоковано щонайменше 5,5 тисяч американських вояків.

Related Posts