Інші Новини Міжмор'я Польща

Міхал Дворчик: Обґрунтованим є очікування повторного виборчого процесу в Білорусі

«Ми не можемо залишити білорусів самих у цій ситуації», – сказав голова Канцелярії польського прем’єр-міністра

Ситуація в Білорусі ніколи не була такою близькою до зміни, і ніколи не була такою непевною, – оцінив голова Канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик. За його словами, порушення під час останніх президентських виборів у Білорусі 9 серпня були настільки великими, що є підстави очікувати повторного виборчого процесу в цій країні. Після виборів у Білорусі тривають протести проти президента Аляксандра Лукашенки, який очолює державу вже 26 років, передає Польське радіо.

За словами міністра Міхала Дворчика, польський уряд уже від 10 серпня клопочеться про те, щоб це питання стало важливою темою обговорення на міжнародному форумі, особливо в Європейському Союзі. «Ми не можемо залишити білорусів самих у цій ситуації. Демонстрацій і взагалі атмосфери, яка зараз панує в Білорусі, не можна порівняти ні з чим, що відбувалося в Білорусі протягом кількох останніх десятиліть», – сказав голова Канцелярії польського прем’єр-міністра Міхал Дворчик.

Політик додав, що ніколи досі ситуація в Білорусі не була такою близькою до зміни. «Ніколи також не була такою непевною, тому що – нагадаймо – в Білорусі ми не маємо справи з якоюсь опозицією, з акціями, які підготовляє якась партія або організація, – це низовий, стихійний рух громадян, які хочуть жити в демократичній країні», – сказав Міхал Дворчик.

На запитання, чи найкращим воходом було б проведення нових президентських виборів у цій країні, очільник Канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик відповів, що він переконаний, що білоруси, як кожен європейський народ, мають право на демократичні вибори. «Порушення під час останніх виборів у Білорусі були такими великими, що обґрунтованим є очікувати повторного виборчого процесу в цій країн», – зазначив політик.

Святлана Ціханоуська, контркандидатка Аляксандра Лукашенки, яка перебуває в Литві, повідомила про готовність взяти на себе відповідальність за країну.

Related Posts