Новини Міжмор'я Польща

Матеуш Моравєцький оголосив прізвища нових міністрів здоров’я і закордонних справ

Лукаша Шумовського і Яцека Чапутовича замінять, відповідно, Адам Нєдзєльський та Збіґнєв Рау

У четвер ввечері прем’єр Матеуш Моравєцький оголосив прізвища нових міністрів здоров’я і закордонних справ, котрі замінять Лукаша Шумовського і Яцека Чапутовича. Першого з них замінить Адам Нєдзєльський, а другого – Збіґнєв Рау, передає Польське радіо.

Очільник уряду похвалив досвід номінованих на ці посади політиків та розповів про нові виклики, що на них чекають.

«Не лікар, а доктор економічних наук з багатим досвідом в урядовій адміністрації», – так про Адама Нєдзєльського, дотепер голову Національного фонду здоров’я, висловився прем’єр Матеуш Моравєцький. Виклики для нового міністра – боротьба з COVID-19 та цифризація служби охорони здоров’я:

«Ми маємо справу з видатним спеціалістом, який знає специфіку функціонування державної адміністрації, знає недосконалості і складнощі у функціонуванні таких великих установ, як Заклад суспільного страхування, Національний фонд здоров’я та міністерства».

Новим очільником дипломатичного відомства став Збіґнєв Рау – професор права, депутат ПіС, голова Сеймового комітету закордонних справ, а колись також лудзький воєвода і сенатор. «Він займається трансатлантичною тематикою, а великий досвід [має – ред.] у сфері співпраці зі Сполученими Штатами, має великі економічні та європейські зацікавлення», – сказав про нього прем’єр.

Формально до складу уряду нових міністрів призначить президент Анджей Дуда.

Related Posts