Балтія Інші Новини Міжмор'я США

Заступник держсекретаря США приїде до Литви і РФ говорити про Білорусь – ЗМІ

Заступник держсекретаря США Стівен Біган  незабаром відвідає Росію і Литву для переговорів щодо Білорусі.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Запланована місія заступника держсекретаря Стівена Бігана сигналізує про більшу роль США в спробі врегулювати конфлікт.

Відповідаючи на питання про заплановану поїздку Бігана, представник Держдепартаменту сказав: “В даний час немає ніякої поїздки, про яку можна було б оголосити”.

Одне з джерел, колишній високопоставлений американський чиновник, повідомив, що Біган, як очікується, найближчими днями поїде в Москву і столицю Литви Вільнюс, де зараз перебуває опонентка Лукашенка Світлана Тихановська.

Сполучені Штати та Європейський Союз засудили вибори у Білорусі через порушення. Держсекретар США Майк Помпео в четвер закликав Лукашенка прийняти міжнародну допомогу у відкритті переговорів з опозицією і в той же час застеріг Росію від втручання.

Друге джерело агентства  сказало, що не знає про заплановане послання заступника держсекретаря, але думає, що він буде прагнути запобігти подальшому насильству в Білорусі або російському втручанню.

“Я б припустив, що адміністрація намагатиметься відмовити Москву або від безпосереднього втручання або від використання впливу на Лукашенка , щоб спонукати його до (більш) жорстоких репресій”, – сказало джерело.

Related Posts