Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Польща

Глава МЗС Польщі поставив питання щодо надійності РФ як політично-економічного партнера

Міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау в інтерв’ю журналістам висловив свою думку щодо отруєння російського опозиціонера Алєксєя Навального

Глава МЗС висловив переконання, що сьогодні білоруси борються за європейські цінності, свободу та демократію. Збіґнєв Рау сказав, що сам Алєксєй Навальний також брав участь у регіональних виборах у Росії. «Він не був кандидатом, але погодьмося – учасником цієї виборчої кампанії. І він був отруєний тією ж російською владою, без сумніву, що підтримує Лукашенку. Отже, тут ми маємо спільний знаменник антивизвольної та антидемократичної діяльності», – заявив голова МЗС Польщі, передає Польське радіо.

За словами міністра закордонних справ, в Європі та в самій Німеччині ставиться під сумнів завершення проєкту Nord Stream 2.
В інтерв’ю журналістам керівник дипломатії розповів, із чого, на його думку, це вийшло. «На моє глибоке переконання, що однак, якщо влада Російської Федерації не заслуговує довіри в демократичному чи квазідемократичному процесі, який відбувся в Росії, тоді як вона може бути надійним політичним та економічним партнером? Це надзвичайно необхідна рефлексія», – сказав глава МЗС Збіґнєв Рау.

Міністр закордонних справ Польщі підрахував, що якщо дійде до припинення завершення будівництва Nord Stream 2, це матиме велике значення для відновлення солідарності та європейської єдності. «Це нам дуже потрібно», – сказав міністр Збіґнєв Рау.

Related Posts