Новини Міжмор'я Польща

Голова МСВіА: Уряд підтримує і буде підтримувати права національних та етнічних меншин

Міністр внутрішніх справ та адміністрації Маріуш Камінськимй запевнив, що уряд підтримує права національних та етнічних меншин і гарантує дотримання цих прав

Уряд підтримує і буде підтримувати права національних та етнічних меншин. Ситуації, коли хтось наважиться порушити ці права, матимуть тверду реакцію з боку польської держави, меншини якої є співгромадянами, – заявив у середу глава Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Маріуш Камінський, передає Польське радіо.

Міністр внутрішніх справ та адміністрації взяв участь у святкуванні 15-ї річниці Спільної комісії уряду і національних та етнічних меншин. Подія відбулася у середу у Варшаві.

«Протягом багатьох років Комісія стала важливим місцем, важливим форумом діалогу між представниками польської держави та громадянами польської держави, представляючи всі національні та етнічні меншини, які проживають у нашій країні», – підкреслив представник уряду.

Маріуш Камінський ствердив, що національні та етнічні меншини в Польщі – це велика історична спадщина від Першої Речі Посполитої. «Республіка багатьох націй, багатьох культур і багатьох релігій. Це надзвичайно важлива цінність для нас, цінність, яку ми повинні захищати разом», – додав він.

«Як міністр внутрішніх справ, я хочу запевнити вас, що право вільно плекати свою національну ідентичність, свою культурну ідентичність або свою релігійну ідентичність є непорушним правом, це фундаментальне право», – сказав Маріуш Камінський, звертаючись до представників меншин, які зібралися на церемонії.

Як запевнив він, уряд підтримує право національних та етнічних меншин реалізовувати їхні основоположні цінності і водночас гарантує дотримання цих прав.

«Ми також гарантуємо, що якщо хтось наважиться порушити права національних меншин у польській державі, якщо хтось наважиться напасти на представників національних меншин на тій підставі, що вони належать до цієї спільноти, така ситуація завжди отримає тверду реакцію польської держави. Держави, якої ви є співгромадянами. Будь ласка, завжди пам’ятайте, що польська держава захищатиме національні меншини та своїх громадян, які проживають у нашій країні», – сказав глава Міністерства внутрішніх справ та адміністрації.

Related Posts