Новини Міжмор'я Польща

Від суботи у Польщі будуть нові правила та обмеження

З 16 жовтня понад половина повітів у Польщі буде внесена до червоної санітарної зони. Там посилять ряд обмежень, передає Польське радіо.

Від суботи, 16 жовтня, понад половина повітів у Польщі буде внесена у червону санітарну зону. У боротьбі з епідемією коронавірусу польський уряд ввів нові правила як у червоній, так і жовтій зонах. З подробицями – кореспондент Польського радіо Маріуш Пєсьнєвський:

«Прем’єр Матеуш Моравєцький назвав польську модель боротьби з пандемією здоровою, розсудливою та посередньою між повним локдауном та відсутністю обмежень. „Ми переможемо у цій боротьбі, але переможемо, якщо будемо солідарними, будемо разом дотримуватися рекомендацій”, – сказав він. А рекомендації у жовтій зоні говорять про обмеження зібрань людей до 25 осіб, вищі та середні школи перейдуть на гібридну форму навчання, спортивні події відбуватимуться без публіки, закритими будуть басейни та спортивні зали, після 21:00 – страви тільки на винос, від понеділка обмеження на весіллях до 25 осіб без можливості танцювальних розваг. У червоній зоні буде 52 повіти, зокрема великі міста. Це: Бидґощ, Білосток, Ґданськ, Торунь, Краків, Кєльце, Люблін, Лудзь, Краків, Варшава, Ольштин, Познань, Ряшів. У цих зонах будуть обмеження числа осіб у крамницях, заборона проведення урочистих заходів, а вищі та середні школи перейдуть на дистанційне навчання».

Водночас Міністерство здоров’я Польщі повідомило про 7705 нових випадків зараження коронавірусом. Від учора померли 132 заражені особи, з яких 120 мали супутні хвороби. За попередню добу теж одужало 2185 інфікованих осіб.

Загалом у Польщі підтвердили майже 157 тис. випадків зараження коронавірусом. Від початку епідемії померло майже 3,5 тис. людей, а одужало майже 88 тис. осіб.

Related Posts