Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Польща Співробітництво США

Польща підтримала США, Канаду і Велику Британію про втручання ГРУ у вибори

У Польщі підтримали заяви урядів США, Канади та Великої Британії щодо відповідальності офіцерів ГРУ за численні кібератаки

Польща підтримала заяви урядів США, Канади та Великої Британії про відповідальність офіцерів російської військової розвідки (ГРУ) за численні кібератаки. Про це говориться у повідомленні Міністерства закордонних справ Польщі, передає Польське радіо.

Міністерство юстиції США обвинуватило шістьох колишніх і нинішніх офіцерів російської військової розвідки в участі у гакерській кампанії, зокрема, проти виборів у Франції, компаній у США та Олімпійських ігор в Південній Кореї.

«Польща підтримує заяви урядів США, Канади і Великої Британії, що вказують на відповідальність офіцерів російської військової розвідки ГРУ за численні кібератаки, що поширювали шкідливе програмне забезпечення проти ряду держав, їхню критичну інфраструктуру, служби охорони здоров’я, енергетичних систем, вільних виборів та міжнародних спортивних заходів», – говориться у заяві польського МЗС.

«Польща тісно співпрацює з країнами-партнерами в галузі захисту безпечного, відкритого та заснованого на міжнародних стандартах кіберпростору. Винні в таких атаках повинні бути вказані та нести відповідальність», – говориться у заяві МЗС Польщі.

Міністерство юстиції США заявило, що обвинувачені відіграли “ключову роль” у атаках на виборчий штаб Емманюеля Макрона під час президентських виборів у Франції 2017 року, Організацію заборони хімічної зброї, організаторів перенесених зимових Олімпійських ігор у Токіо, що мали відбутися цьогоріч, організаторів відкриття зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор у Південній Кореї. Напади ГРУ також були спрямовані на американські компанії та лікарні, а гакери також намагалися торпедувати британське розслідування щодо спроб вбити колишнього російського агента Сєрґєя Скрипаля та його дочку.

Напади на організаторів Олімпійських ігор та інших спортивних подій стали формою помсти з боку Кремля за те, що російських спортсменів усунули після Олімпіади в Сочі за допінг.

У вересні Міністерство фінансів США оголосило, що запровадило санкції проти українського депутата Андрія Деркача та трьох росіян, пов’язаних з фермою тролів у Санкт-Петербурзі, за спроби втрутитися у майбутні президентські вибори в США.

Related Posts