Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Про Україну

Російські миротворці, відправлені в Нагірний Карабах, воювали на Донбасі

Миротворці, яких РФ у вівторок відправила в Нагірний Карабах, брали участь у захопленні Криму та окупації частини Донбасу

Російські миротворці, які вилетіли в Нагірний Карабах, воювали на Донбасі, – повідомляє Українська правда з посиланням на волонтера-розвідувача з організації InformNapalm Іраклі Комахідзе, передає Польське радіо.

Станом на ранок 10 листопада в Нагірний Карабах вилетіли вже 10 літаків Іл-76 з російськими солдатами на борту. Як раніше інформувало Міністерство оборони РФ, загалом у Нагірному Карабаху має бути розміщено 1960 військовослужбовців, 90 бронетранспортерів, 380 одиниць автомобільної та спецтехніки.

Основу контингенту російських миротворців складуть підрозділи 15-ї окремої мотострілкової бригади Центрального військового округу.

За даними волонтера-розслідувача з організації InformNapalm Іраклі Комахідзе, військові 15-ї ОМСБр з Самари брали участь у захопленні Криму та окупації частини Донбасу.

Іраклі Комахідзе уточнив, що з грудня 2005 року по листопад 2008 року ця бригада перебувала в зоні т.зв. грузино-абхазького конфлікту. Брала участь у російській агресії проти Грузії в серпні 2008 року.

У 2014 році 15-та миротворча бригада з Самари засвітилася в операції анексії Криму і згодом у бойових діях на Донбасі, про що є чимало документальних підтверджень (як мінімум 15 публікацій зі встановленням особистостей «ветеранів Донбасу») у розслідуваннях InformNapalm.

Related Posts