Антиросійський фронт Балтія Новини Міжмор'я Польща Співробітництво США

Ініціатива Тримор’я має міжпартійну підтримку парламенту США

Конгресмени США вважають, що Тримор’я допоможе протистояти ворожим діям Росії та Китаю

Ініціатива Тримор’я отримала міжпартійну підтримку від американського парламенту. Резолюція з цього питання була одноголосно схвалена Палатою представників США, передає Польське радіо.

Авторами проєкту резолюції, що висловлює підтримку Ініціативі Трьох морів, є демократка, представниця Палати Огайо Марсі Каптур та республіканець штату Іллінойс Адам Кінзінґер.

У спільному комюніке політики високо оцінили стратегічне партнерство 12 країн Центральної та Східної Європи у галузі енергетики, інфраструктури та спільного фінансування проєктів між Адріатичним, Балтійським та Чорним морями. Конгресмени оцінили, що Ініціатива трьох морів допоможе протидіяти ворожим діям Росії та Китаю.

За словами Марсі Каптур, результат голосування за резолюцію свідчить про рішучу підтримку Ініціативи Трьох морів у США. Адам Кінзінґер підкреслив, що Ініціативу Тримор’я підтримують також Білий дім і Державний департамент.

Задоволення з приводу прийняття резолюції висловив радник Джо Байдена Майкл Карпентер. За словами Карпентера, інвестиції в цифрову, транспортну та енергетичну інфраструктуру в рамках Тримо’я можуть стати альтернативою китайському проєкту «Один пояс, один шлях».

Related Posts