Грузія/Вірменія НАТО Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

НАТО обговорює відносини з Україною

У другий день віртуальної наради міністрів Північноатлантичного союзу темою для обговорення є, зокрема, відносини з Україною

Відносини з країнами-партнерами по всьому світу, включаючи Грузію та Україну, будуть предметом другого дня віртуальної зустрічі міністрів закордонних справ НАТО. Польщу представлятиме міністр Збіґнев Рау, передає Польське радіо.

Окрім політиків країн-членів НАТО, у переговорах візьмуть участь міністри з Грузії, України, а також Австралії, Японії, Південної Кореї та Нової Зеландії. Всі ці країни співпрацюють із альянсом та, серед іншого, беруть участь у закордонних місіях НАТО.

Темою переговорів буде не лише співпраця, а й дедалі більший вплив Китаю у світі. «Китай інвестує значні кошти у зброю. Вони наближаються до нас, від Арктики до Африки, а також інвестують у нашу інфраструктуру. Китай не поділяє наших цінностей, не поважає прав людини і намагається залякати інші країни. Ми повинні протистояти цьому як НАТО, так і як спільнота країн-однодумців», – сказав генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберґ перед зустріччю.

Визначення Китаю як загрози також включено до нещодавно опублікованого звіту т.зв. Групи мудреців про розвиток НАТО та його майбутнє через 10 років. Міністри обговорили висновки на майбутнє під час учорашнього першого дня віртуальної зустрічі.

Related Posts