Антиросійський фронт Балтія Новини Міжмор'я Польща

Polskie Radio 24. Павел Яблонський: президенти Польщі та Литви говоритимуть про протидію російським агентам

Заступник міністра закордонних справ Павел Яблонський заявив, що президенти Польщі та Литви, серед іншого, говоритимуть про те, як протидіяти російським агентам у внутрішній політиці, передає “Польське радіо”.

Заступник міністра закордонних справ Павел Яблонський заявив, що президенти Польщі та Литви говоритимуть про те, як протидіяти російським агентам у внутрішній політиці. У Польському радіо 24 політика запитали про сьогоднішню зустріч Анджея Дуди та Гітанаса Науседи.

Павел Яблонський підкреслив, що литовські політики, незважаючи на різноманітні суперечки, змогли знайти базовий патріотичний мінімум, який об’єднує переважну більшість політичних сил. Він також поінформував, що президенти Польщі та Литви говоритимуть про протидію російським агентам:

«Сьогодні президент Дуда з президентом Науседою будуть розмовляти про національний досвід протидії цим негативним явищам, бо ми повинні добре затямити, що це не лише політичні інтереси країни, за цим дуже часто стоять, на жаль, впливи закордонні, зокрема, впливи російської федерації, агентура якої надзвичайно активно діє і в Польщі, й у Литві, а думаю, ще в більших масштабах діє агентура в Західній Європі».

У Хелі починаються дводенні консультації між президентами Польщі та Литви. Анджей Дуда та Гітанас Науседа говоритимуть про ситуацію в регіоні: обговорять ситуацію в Україні та Білорусі, енергетичну політику Польщі та Литви, їхні безпекові відносини й поточний стан санкцій ЄС проти Росії.

Related Posts