Антиросійський фронт Інші Новини Міжмор'я Польща

Лідери Польщі й Австралії підтвердили підтримку України в боротьбі з агресором

Польща й Австралія продовжують робити значний внесок у підтримку України, яка чинить опір російській збройній агресії.

Про це під час спільного брифінгу у Варшаві заявили президент Польщі Анджей Дуда і генерал-губернатор Австралії Девід Герлі, передає власний кореспондент Укрінформу.

Польський лідер подякував генерал-губернатору Австралії за підтримку України, яка воює з російським агресором, зокрема, за надання бронетранспортерів Bushmaster. Він нагадав, що Австралія також фінансово підтримує Україну, що є важливим елементом допомоги.

Дуда повідомив, що вони з Герлі детально обговорили ситуацію в Україні. Для президента Польщі думка генерал-губернатора була особливо цінною, оскільки більшу частину свого професійного життя той прослужив в армії, був головнокомандувачем ЗС Австралії, та добре знає специфіку російського війська.

Своєю чергою Герлі зауважив, що це перший в історії офіційний візит генерал-губернатора Австралії до Польщі. Він подякував польському народові, який з відкритим серцем прийняв мільйони українських біженців.

“Австралія, як і Польща, робить значний внесок у підтримку уряду та народу України”, – підкреслив Герлі.

Як повідомлялося, Австралія передала Україні БТРи Bushmaster, M113, протитанкове озброєння, безпілотники, медичне обладнання, устаткування для радіаційного моніторингу, засоби індивідуального захисту.

Related Posts