Польща

В липні інфляція в Польщі становила 15,6%

Директор департаменту економічного аналізу Santander Bank Polska Пьотр Бєльский сказав, що в липні ціни на харчові продукти та енергоносії були найвищими, повідомляє Польське радіо.

Ціни на споживчі товари та послуги в липні в річному обчисленні зросли на 15,6%. Таку інформацію оприлюднило Центральне управління статистики Польщі (GUS).

Директор департаменту економічного аналізу Santander Bank Polska Пьотр Бєльский сказав, що в липні ціни на харчові продукти та енергоносії були найвищими.

«Зазвичай в літніх місяцях: липні, серпні, – харчі значно дешевшають.

В цьому році так не відбувається. Ціни на продукти ростуть. За місяць вони виросли на 0,5%. Різні товари дорожчають з різною швидкістю. Найбільше привертає увагу цукор, який подорожчав на 7%. Все ще велике значення має плата за електроспоживання, швидко росте плата за опалення», – зазначив економіст.

Пьотр Бєльський вважає, що в майбутньому інфляція може зростати повільніше.Наскільки швидко ростуть ціни в серпні, поляки дізнаються 31 серпня. Тоді Центральне управління статистики опублікує так звану швидку оцінку інфляції за поточний місяць.

Related Posts