Аналітика Балтія Новини Міжмор'я

Естонія вже прийняла понад 51 тисячу біженців з України

Станом на ранок 16 серпня Естонія прийняла 51 039 українських воєнних біженців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національне телерадіомовлення ERR.

За даними естонського Департаменту поліції та прикордонної охорони, у понеділок, 15 серпня, до Естонії прибули ще 290 воєнних біженців з України, зокрема 46 дітей. Для 139 осіб, які прибули до країни, вона є транзитним пунктом, оскільки люди мають бажання продовжити шлях до іншої країни. 151 особа залишилася в Естонії.

Повідомляється, що у другому за величиною естонському місті Тарту в рамках міжнародної програми “Діти і війна” відкрилася група психологічної допомоги українським дітям, які пережили війну. Впоратися зі страхом і травмою їм допомагають досвідчені психологи з України.

Також стало відомо, що влада Тарту вирішила купити у підприємства Go Bus три автобуси, що були у використанні, та подарувати їх Львову. Ці автобуси для міжміського сполучення (44 сидячих і 13 стоячих місць), випущені 2013 року, залишалися в експлуатації до кінця червня. Вони перебувають у технічно справному стані, пройшли перевірку та готові до роботи. Для подарунка управа міста виділила Тартуському міському транспорту 29 800 євро із резервного фонду.

Раніше в естонському уряді заявили, що розроблено план, згідно з яким країна готова розмістити до 50 тисяч українських воєнних біженців.

Related Posts