Новини Міжмор'я Польща

Після обстрілів ЗАЕС радіаційна ситуація в Польщі стабільна

Російські окупанти вкотре обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Внаслідок обстрілів було пошкодженно трубопроводи, але не це вплинуло на зміну радіаційного фону

Після обстрілу Запорізької АЕС радіаційна ситуація в Польщі залишається стабільною, запевняє Державне агентство атомістики. Вчора, 25 серпня,російські окупанти вкотре  обстріляли електростанцію, передає “Польське радіо”.

У відомстві повідомили, що внаслідок російського обстрілу, зокрема, пошкоджено трубопроводи. У результаті обстрілів два працюючих енергоблоки станції відключилися від мережі. В українському Енергоатомі зазначили, що це перше в історії станції повне відключення ЗАЕС від енергомережі.  

У спеціально опублікованому повідомленні Державне агентство атомістики Польщі заявило, що загрози здоров’ю та життю людей та навколишньому середовищу немає, а радіаційна ситуація в Польщі залишається нормальною. 

Агентство також радить відмовитися від споживання препаратів зі стабільним йодом, в тому числі розчину Люголя. У відомстві наголошують, що самостійний прийом таких препаратів може бути шкідливим для здоров’я.

Related Posts