Новини Міжмор'я Польща Про Україну

У Карпачі розмовляли про експорт українських харчів

Учасники Економічного форуму обговорюють ряд тем, зокрема й питання допомоги в експорті української продукції

За словами польського віцепрем’єра, міністра сільського господарства Генрика Ковальчика, Європейський Союз не виконує своїх обіцянок стосовно допомоги в імпорті українського продовольства. Про це політик заявив на Економічному форумі в Карпачі, де він зустрівся з очільником українського відомства сільського господарства Миколою Сольським, повідомляє Польське радіо.

Генрик Ковальчик нагадав, що 12 травня Європейська комісія задекларувала створення коридорів солідарності з метою експорту українських продуктів, але країни Заходу досі не виконали цих обіцянок. За словами віцепрем’єра, він розраховував передусім на технологічну допомогу, надання перевантажувальних пристроїв, щоб подолати перешкоду, якою є різниця в ширині залізничних колій між Україною та країнами ЄС.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський наголосив на важливості західної допомоги в експорті українського зерна. Як він додав, коли Україна довозить зерно залізницею до кордонів Польщі або Румунії, виникає банальна проблема, як транспортувати його до портів. Український міністр висловив надію, що ці проблеми будуть вирішені вже восени. Завдяки цьому, зокрема, не зростатимуть ціни на зерно та знизиться інфляція.

Під час Економічного форуму міністри також підписали меморандум про можливе спорудження трубопроводу, яким транспортуватимуть рослинну олію з України.

Related Posts