Новини Міжмор'я Про Україну

Україну сьогодні відвідає прем’єр Польщі

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький відбув до Києва, де проведе декілька зустрічей й обговорить безпекову ситуацію в Україні та регіоні.

Про це в ефірі Polsat News заявив речник польського уряду Пьотр Мюллер, передає Укрінформ.

“Дійсно прем’єр-міністр Моравецький поїхав до Києва. Там відбудеться ряд зустрічей. Обговорюватимуться важливі справи, пов’язані з геополітичною ситуацією, зокрема ринком енергії, енергетичною та військовою безпекою”, – сказав Мюллер.

Він повідомив, що з міркувань безпеки інформація про місця перебування польського прем’єра повідомлятиметься із запізненням.

На його переконання, такі жести, як візит прем’єра, “завжди є політичним сигналом щодо кремля і такий сигнал сьогодні буде надіслано”.

“Ми підтримуватимемо Україну в цій дуже складній ситуації, оскільки вважаємо, що росія порушує усі можливі міжнародні стандарти. Крім оборони України, це також і питання нашої безпеки”, – підкреслив Мюллер.

Як повідомлялося, Моравецький вже не вперше відвідує Україну після початку повномасштабної війни рф проти України. Він також отримав український орден за підтримку України.

Польща надає значну військову та гуманітарну підтримку і є основним логістичним хабом для України.

Related Posts