Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Про Україну

Франція та Румунія підпишуть угоду про спрощення експорту українського зерна

Франція та Румунія підпишуть у понеділок угоду про полегшення експорту зернових з України суходолом.

Про це повідомив міністр транспорту Франції Клеман Бон, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Я підпишу угоду з Румунією, яка дозволить Україні постачати ще більше зерна… до Європи та країн, що розвиваються, зокрема середземноморських (країн), які потребують його для продовольства», — сказав Бон, додавши, що угода охоплює експорт сухопутним, морським і річковим транспортом.

Згідно з проектом угоди франко-румунської угоди, Париж співпрацюватиме в розробці проєкту, спрямованого на підвищення ефективності порту Галац, обладнання прикордонних пунктів на півночі Румунії, максимального використання зернових контейнерів, розміщених у порту. Констанца, а також збільшення пропускної здатності там і в Сулінському каналі.

Це також допомогло б побудувати середньострокову стратегію на осях коридору між Румунією та Україною та забезпечити опори для оптимізації руху суден. Франція також забезпечить фінансування початкової технічної експертизи та співпрацюватиме з Бухарестом для визначення фінансування на майбутнє.

Як повідомлялося, відповідно до угоди, підписаної 22 липня Україною, Туреччиною, росією та ООН, три українські порти було розблоковано для перевезення зерна, призначеного на експорт.

Related Posts