Аналітика Антиросійський фронт Експертна думка Інші Про Україну

росія робить усе, щоб зруйнувати мир у світі – президентка Словаччини

Замість того, щоб захищати мир у всьому світі, росія робить усе, щоб його зруйнувати.

Про це у виступі на Генасамблеї ООН сказала президент Словацької Республіки Зузана Чапутова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми стаємо свідками, як один із п’яти постійних членів відкрито відмовляє іншому члену ООН – Україні у праві на існування як незалежної держави. І ті, хто самі не дотримуються правил, не мають права розробляти правила для інших шляхом використання вето. Ганебні дії росії не можуть бути очевиднішими. 141 країна засудила війну москви проти України в резолюції генеральної асамблеї. Жодне вето не зможе змінити очевидну істину, ту істину, що сьогодні замість того, щоб захищати мир у всьому світі, росія робить все, щоб його зруйнувати. Агресія москви завдала збитків усьому світу”, – сказала вона.

Чапутова також наголосила, що тисячі невинних цивільних загинули в Україні. Мільйони людей змушені тікати через війну зі своїх домівок. І ще мільйони людей у світі перебувають на межі голоду через дії росії, які призвели до посилення і без того серйозної глобальної продовольчої кризи.

“Всі ми повинні стати голосом України. Голосом, який буде продовжувати говорити про злочини росії в Україні, голосом, який буде діяти, щоб нікому не було дозволено чинити такі звірства. володимир путін сподівався захопити Україну і налякати всіх нас, він не досяг успіху з цією метою. Про це говорять успіхи на полі бою в Україні”, – зазначила вона.

За її словами, треба винести уроки зі зроблених помилок. Зокрема, відсутності рішучості після подій 2014 року.

“М’які санкції, накладені нами, не змогли зробити так, щоб росія перестала намагатися йти далі. Наша слабкість призвела до більшої агресія. Нам не слід повторювати ті ж самі помилки”, – наголосила президент Словацької Республіки.

Як повідомлялося, у вівторок, 20 вересня, розпочалися загальні дебати 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, де виступають лідери держав, глави урядів, керівники зовнішньополітичних відомств країн-членів ООН. Україна ставить за мету розширити взаємодію із зарубіжним країнами за рахунок Африки, Азії та Латинської Америки, а також виробити механізми притягнення росії до відповідальності за злочин агресії.

Президент Володимир Зеленський виступить на загальних дебатах в режимі відеозвернення в середу, 21 вересня, під час вечірнього засідання Генасамблеї.

Related Posts