Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Припинення імперіалістичних тенденцій в Росії є основою майбутнього миру

Про це під час 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку заявив президент Польщі Анджей Дуда. У своїй промові польський лідер звинуватив Росію у навмисному спричиненні продовольчої кризи у світі

«Припинення імперіалістичних тенденцій в Росії є основою майбутнього миру», — заявив президент Польщі Анджей Дуда в Нью-Йорку, куди він прибув із триденним візитом з нагоди 77-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй. Цьогоріч найважливішою темою дебатів була ситуація в Україні, передає “Польське радіо”.

Як польський президент, так і інші західні лідери закликакли під час дебатів до більшої глобальної підтримки України. Дипломатичний «наступ» Заходу мав на меті протидіяти російській пропаганді, яка активізувалася останніми місяцями в Африці, Азії та Південній Америці.

Як заявив Анджей Дуда, західні політики переконують лідерів інших країн у тому, що російська агресія в Україні є загрозою безпеці всього світу.

«Припинення імперіалістичних тенденцій в Росії, що знову повторюються, збереження міжнародно визнаних кордонів України і, таким чином, повернення Україні земель, тимчасово окупованих Росією, сьогодні є основою майбутнього миру», — стверджує президент Польщі.

У своїй промові на 77-й сесії Генеральної асамблеї ООН польський лідер звинуватив Росію у навмисному спричиненні продовольчої кризи у світі. Крім того, Анджей Дуда провів переговори з президентами США, Туреччини, Бразилії та Казахстану.

Міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау, який також перебував у Нью-Йорку, зустрічався зі своїми колегами з неєвропейських країн. Сьогодні ввечері, 23 вересня, голова польської дипломатії на кілька днів вирушить до Вашингтона.

Related Posts