Балтія Новини Міжмор'я

росіян, які проживають у Латвії, просять повідомляти про отримання ними повістки до армії

З урахуванням оголошеної в рф мобілізації збройних сил, Служба державної безпеки Латвії (VDD) закликає російських громадян, що перебувають у Латвії, негайно повідомляти VDD про отримання ними повістки про призов до російської армії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт латвійської спецслужби.

VDD нагадує, що, згідно з нормами Кримінального закону, громадянам Латвії, у тому числі особам з подвійним громадянством, а також негромадянам, іноземцям, які мають постійний дозвіл на проживання в Латвії, за службу в збройних силах рф, участь у війні проти України та її мешканців загрожує кримінальна відповідальність.

У разі подвійного громадянства, згідно з Законом про громадянство, у залучених до таких злочинів можуть відібрати громадянство Латвії.

Повідомити про отриману повістку можна електронною поштою [email protected] або цілодобовим телефоном +371 67 208 964. VDD гарантує, що збереже анонімність того, хто повідомлятиме.

Нагадаємо: VDD – служба контррозвідки та внутрішньої безпеки Латвії, діяльність якої спрямована на виявлення та запобігання можливим загрозам національній безпеці країни.

Related Posts