Новини Міжмор'я Польща

Спікерка Сейму Польщі розпочинає візит до Люксембургу

Спікерка Сейму сказала після приземлення у Люксембурзі, що під час запланованих на 10 жовтня розмов порушуватимуться питання польського і люксембурзького бізнесу, а також ситуація в Україні

Економічна співпраця і підтримка України — це частина тем, які підніматимуться під час візиту спікерки Сейму Ельжбєти Вітек до Люксембурга, передає “Польське радіо”.

Спікерка Сейму сказала після приземлення у Люксембурзі, що під час запланованих на 10 жовтня розмов порушуватимуться питання польського і люксембурзького бізнесу, а також ситуація в Україні.

«Люксембург — третій найбільший наш партнер, який хоче інвестувати і робить інвестиції у Польщі. Гадаю, що справді польські і люксембурзькі підприємці у цьому контексті мають хороше майбутнє, потрібно ці відносини налагоджувати. Ми будемо говорити про економічні справи, енергетичну кризу, те, як це розглядають європейські країни, санкції щодо Росії та все те, що пов’язане з Україною».

З Ельжбєтою Вітек у Люксембурзі перебуває група польських парламентарів. Даріуш Йонський із Громадянської коаліції — голова польсько-люксембурзької парламентської групи — підкреслив, що він особливо надіється на розмови із польською спільнотою.

«Це — мала країна, справді. Але вона має великі можливості, дуже багато відомих в усьому світі фірм розташовані у Люксембурзі з відомих причин, тому це дуже важливий економічний партнер. Також ми маємо мати зустріч з поляками, які проживають у Люксембурзі. Це немала група людей. Це близько п’яти тисяч осіб. Важливо мати з ними контакт, але також подумати про те, що ми ще можемо зробити».

До обіду запланована аудієнція спікерки Сейму у великого герцога Люксембургу Анрі. У будинку парламенту відбудеться зустріч з головою Палати депутатів Люксембургу та членами президії Комісії з питань закордонних та європейських справ, співпраці, імміграції та азилю. У Посольстві Польщі Ельжбєта Вітек зустрінеться з представниками Полонії.

Related Posts