Новини Міжмор'я Польща

Прем’єр Польщі: Ракетний удар по Переводові не був навмисною атакою

«Ми також направили додаткові підрозділи силових структур на територію східної Польщі, зокрема Люблінського воєводства, для гарантування безпеки», – сказав Матеуш Моравєцький, передає Польське радіо.

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький заявив в інтерв’ю TVP Info, що ракетний удар по Переводові не був навмисним нападом на польську територію. З цієї причини уряд не прийняв рішення про застосування статті 4 Північноатлантичного договору.

Матеуш Моравєцький рекомендував посилити охорону прикордонних територій: «Я доручив міністру національної оборони пану Блащаку привести деякі військові частини у стан підвищеної бойової готовності, але ми також направили додаткові підрозділи силових структур на територію східної Польщі, зокрема Люблінського воєводства, для гарантування безпеки».

Прем’єр-міністр підкреслив, що союзники Польщі по НАТО виправдали очікування: «Вони підтягнули додаткову авіацію і вчора, і сьогодні. F22 Raptor – це такі дуже спеціалізовані бойові повітряні одиниці, які стежать за небом на дуже великих відстанях. Також у повну бойову готовність були приведені літаки дальнього радіолокаційного стеження AWACS. Все це означає, що за нашим небом стежать ще пильніше».

Матеуш Моравєцький також заявив, що уряд свідомо ухиляється від оцінки того, звідки була запущена ракета, яка впала на польську територію. Лише вночі почала надходити інформація, отримана польськими службами та надана союзниками.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що існує висока ймовірність того, що українська ракета протиповітряної оборони впала на польську територію. Прем’єр-міністр Польщі повідомив, що частина ракет, випущених росіянами під час масованої атаки на українську інфраструктуру, була збита, але частина потрапила в ціль. Відбиваючи цей напад, українські військовослужбовці відкрили вогонь на ураження з метою самооборони. Одна з цих ракет впала на польську територію.

Related Posts