Інші Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Берлін дасть Молдові ще €30 мільйонів – Бербок

Німеччина виділить Молдові десятки мільйонів євро для розв’язання економічних проблем, які країна переживає через війну в сусідній Україні.

Про це написала у Твіттері міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок, передає Укрінформ.

Міністр зазначила, що кожна крилата ракета, яку росія запускає в сліпій люті, щоб атакувати цивільну інфраструктуру в Україні, також безпосередньо впливає на існування людей в Молдові.

«Тому ми посилаємо сигнал європейської єдності з Парижа: Спроба шантажу путіна не спрацює. Ми не залишимо Молдову одну в холоді, темряві чи в умовах наближення рецесії», – написала Бербок.

Вона поінформувала, що цього року Німеччина вже надала 90 мільйонів євро, а сьогодні оголошує про збільшення допомоги ще на 30 мільйонів євро.

«Молдова має друзів у ЄС, на яких вона може покластися. Ми протистоятимемо холодному вітру агресії з боку кремля за допомогою наших цінностей: солідарності, єдності та перспективи спільної, мирної та процвітаючої Європи», – додала Бербок.

Нагадаємо: 21 листопада Бербок перебуває з візитом у Парижі, де пройшла третя міжнародна конференція з питань підтримки Молдови, яка потерпає від наслідків війни, що її розв’язала та веде росія проти України.

Related Posts