Польща

Краків буде першим містом у Польщі із Зоною чистого транспорту

Протягом чотирьох років у Кракові потрібно буде замінити навіть до 100 тисяч автівок, що не відповідатимуть новим правилам в’їзду до міста, передає Польське радіо.

Необхідність заміни до 100 тисяч автомобілів може забезпечити значне поліпшення повітря у Кракові, кажуть польські посадовці. У середу міська влада вирішить, чи стане Краків першим містом із Зоною чистого транспорту. Правила заборонять в’їзд до міста найстаріших автомобілів.

За пропозиціями посадовців, за два роки до міста не зможуть в’їхати автівки на бензині із двигунами, котрі не відповідають стандартам вмісту шкідливих речовин у вихлопних газах Євро-1, а транспортні засоби із дизельними двигунами повинні будуть відповідати стандартам Євро-2. Більш обмежувальні правила набудуть чинності за чотири роки, говорить Лукаш Франек із управління громадського транспорту у Кракові. «Тоді буде щонайменше стандарт Євро-3 для бензинових двигунів і Євро-5 для дизельних», – сказав він. Перша пропозиція введення зони чистого транспорту у Кракові була більш обмежувальною, але посадовці змінили проєкт положень у зв’язку із економічною ситуацією. «Ми маємо дуже непевні часи в економічному та соціальному сенсі. Також є порушення на автомобільному ринку», додав Франек.

За підрахунками посадовців, протягом чотирьох років необхідно буде замінити навіть 100 тисяч автівок. Заборона на в’їзд до міста не поширюватиметься на технічні, історичні транспортні засоби та авто осіб похилого віку, старших 70 років.

Related Posts