Новини Міжмор'я Польща

Керівник Кабінету Президента РП – про візит Анджея Дуди до Італії

Кшиштоф Щерський сказав, що Анджей Дуда, серед іншого, зустрінеться із головними лікарями, які в Італії займаються COVID-19

Майбутнє європейського бюджету, європейської міграційної політики, пандемічна ситуація – про це, серед іншого, говоритиме президент Анджей Дуда під час візиту в Італії, що розпочнеться завтра, 22 вересня. Про програму візиту розповів в ефірі Першого каналу Польського радіо керівник Кабінету Президента Польської Реуспубліки Кшиштоф Щерський, передає Польське радіо.

Він додав, що Анджей Дуда зустрінеться із головними лікарями, які в Італії займаються COVID-19. Також буде підписано договір про польсько-італійську співпрацю у боротьбі з COVID. «Це – дуже важливий європейський елемент і також у контексті охорони здоров’я», – сказав Щерський.

Також Анджей Дуда відвідає в Італії Монте Кассіно у зв’язку із річницею смерті генерала Владислава Андерса. У Ватикані запланована аудієнція із папою Франциском, а також із держсекретарем, кардиналом Пароліном. У планах також свята меса пере могилою Івана Павла ІІ, пов’язана зі століттям з дня народження папи.

Міністр Щерський також додав, що поруч із візитом до Італії президент Дуда виголосить промову на загальному засіданні ООН, яке відбуватиметься віртуально. «Пан президент свою промову побудує довкола питань глобальної солідарності, також він згадає про права людини, в тому числі і права людини у Білорусі, згадає і про суверенітет України. Це буде дуже важлива зустріч що стану міжнародних справ сьогодні», – сказав президентський міністр.

Візит президента Анджей Дуди разом із першою дамою до Італії завершиться 25 вересня.

Related Posts